• Tech

I LG reaguje na pojavu Samsungovog blockchain smartfona

by Marija Coha / 01.11.2019 -> 12:02:46 / 371 views

Prema pisanju medija, tehnološki gigant LG mogao bi uskoro da lansira sopstveni blockchain pametni  telefon kao odgovor na Samsungov nedavno predstavljeni Klaytn Phone, kažu insajderi iz Južne Koreje.

LG je najbliži Samsungov domaći rival, a prema izveštaju južnokorejskog dnevnog lista Chosun, LG je spreman da odgovori na najnoviji Samsung-ov razvoj, koji je Kakao-va podružnica Ground X prošle nedelje zvanično potvrdila.

Chosun piše da su izvori iz industrije potvrdili da će LG „verovatno“ predstaviti sopstveni blockchain telefon „uskoro“, i da se nakon izdavanja Samsungovog Blockchain Wallet-a početkom ove godine, LG susreo sa većim brojem dapp (decentralizovanih aplikacija) developera kako bi razmatrali moguću dalju saradnju.

Međutim, iako Chosun kaže da se gotovo svi stručnjaci slažu da će „LG verovatno odgovoriti na Samsungov Klaytn Phone inicijativu“, neki veruju da bi LG umesto toga mogao da odluči da sledi još jedan put inovacija za svoje pametne telefone.

Mediji citiraju neimenovani izvor koji kaže da Samsung "daje atraktivnije ponude blockchain developerima", jer kompanija "već ima Blockchain Wallet za pametne telefone i tržište dapp -ova.”

LG je poznati zagovornik blockchain tehnologije i istražuje niz poslovnih mogućnosti povezanih sa blockchain-om. Kompanija je lansirala sopstvenu platformu Monachain blockchain i sarađuje sa velikom bankom KB na projektu koga mnogi smatraju kriptovalutom ili stabilcoin -om.

Kompanija takođe planira da sarađuje sa poljoprivrednicima i školama na ambicioznom “blockchain-powered” projektu školskih užina.

Marija Coha

Ostavite vaš komentar

Back to top