• Zanimljivosti

Nemanja Dojčinović, najbolji tipster na svetu

Za dobar tip je potreban sistem i proračun, a ne intuicija

by Redakcija / 01.11.2019 -> 12:02:46 / 1650 views

Nemanja Dojčinović iz Žitkovca kod Niša, u svetu tipovanja poznatiji kao Ninca90, nosilac je nezvanične titule najboljeg tipstera na svetu i dvostruki je pobednik na renomiranom sajtu Betting Expert  i to 2016 i 2017. godine. Veliki su izgledi da će tako biti i ove godine.

Kako Nemanja kaže, njegov put do ovih laskavih titula bio je više nego buran i zanimljiv.

 

Kako je izgledao tvoj put do titule najboljeg?

 

Prateći sport u ranom detinjstvu stalno sam beležio neke rezultate i tabele. Statistika mi je bila neka vrsta mentalne preokupacije. Kasnije sam počeo da uplaćujem prve tikete. U početku je bilo bezazleno, ali vremenom to postane neka vrsta hobija, i veći novac ulazi u opticaj. U početku sam i ja, kao i većina, bio gubitni igrač i voleo bih da upozorim sve koji se klade, da izdvoje jednu svotu mesečno ako igraju iz zabave, a ako žele da provere sebe koliko su dobri kladioničari, najbolje je da igraju za minimalan iznos i beleže svoje uplate i isplate svakog meseca, kaže Ninca90 za TheWell.rs.

 

U čemu je razlika između tipstera i kladioničara?

 

Kladioničar je onaj koji ulaže određenu svotu novca kako bi napravio profit od klađenja i time svesno ulazi u rizik da taj novac izgubi kladeći se protiv kladionica. Tipster je onaj koji daje predloge za klađenje drugima, na koje može i sam da se kladi, ali i ne mora. Zavisi od okolnosti.

 

Kako se postaje najbolji tipster na svetu?

 

S obzirom na to da sam pratio veb stranice sa sportskim sadržajem, nekako sam naišao na Betting Expert, sajt koji nudi besplatne tipove i priređuje takmičenje u tipovanju konačnih rezultata sportskih događaja, sa vrlo pristojnim nagradnim fondom. Cilj sajta je da ponudi prognoze i analize sportskih događaja kao svojevrsnu pomoć. Kada je reč o opredeljivanju za prave tipstere, na bettingexpert.com je to vrlo lako, jer je statistika profila svih tipstera na sajtu vrlo transparentna. 

Danska kompanija Better Collective, koja je vlasnik sajta Bettingexpert.com, za mene je postala simbol transparentnosti i fer pleja, nakon što sam dva puta posetio sedište kompanije u Kopenhagenu i video kako stvari tamo funkcionišu. Takođe, imam i izuzetnu saradnju sa zaposlenima u Nišu, sa kojima sam snimio i jedan kratki dokumentarac.

Kada sam krenuo da pišem tipove i takmičim se na bettingexpert.com, počeo sam da uviđam sve svoje nedostatke. Rasterećenje zbog toga što je takmičenje potpuno besplatno donelo mi je mnogo toga pozitivnog u načinu razmišljanja. 

Kako izgleda radni dan tipstera?

Radni dani kod tipstera su prilično haotični. Radno vreme nije fiksno i može se usaglasiti sa nekim drugim obavezama i hobijima u životu. Većina posla je uglavnom vikendima, kada i ima ubedljivo najviše utakmica. Tada sam u režimu tipovanja i klađenja od ujutru do uveče. Nedeljom manje nego subotom. Ostalim danima zavisi, ali ponedeljak je uglavnom ceo slobodan. U većini poslova na svetu to je prvi radni dan, u tipovanju je poslednji dan u nedelji. 

 

 Šta je potrebno za taj posao?

 

Za posao su vam potrebni samo kompjuter i dobra internet veza, dok je zarada vrlo sklona varijacijama. Nekad se može zaraditi zadovoljavajuća suma za mesec dana, ali se može desiti da sledećeg meseca ne prođete baš dobro. Pod tim mislim na to da profit ne bude baš veliki. Bitno je da ste uvek u plusu. Ja sam zadovoljan, ali ima dosta prostora za napredak, zato sam i pokrenuo svoj sajt i imam velike planove i ideje sa njim. 

 

Koje metode koristiš da bi napravio dobar tip?

 

Kod tipovanja nema intuicije. Ako radite intuitivno, vi se praktično kockate i ne igrate sa jednakim šansama za pobedu, već kladionica ima prednost. Tipujem sistemski i proračunato.

Osnovni kvaliteti za ovaj posao su upoznatost sa verovatnoćom, praćenje sportova i liga, ali i strpljenje i disciplina, kao i  samokontrola. Ne treba se previše zaneti, kada stvari krenu dobro, ali isto tako ne treba očajavati kada je loše. Treba biti hladnokrvan, jer svaka impulsivnost vodi u ambis i za jedan dan se može izgubiti ono što se sticalo mesecima.

 

Može li od tipovanja dobro da se živi?

 

Mislim da većina dobrih tipstera ima finansijsku nezavisnost, naročito ako dobro i odgovorno obavlja svoj posao. Odgovoran tipster mora da da bude iskren sa pratiocima, što se tiče mogućnosti brze i velike zarade koju većina njih želi. Nekima je to nemoguće objasniti. 

Redakcija

Ostavite vaš komentar

Back to top