• News

besplatna online platforma za edukaciju

Google Digitalna Garaža

by Marko Sinadinović / 01.11.2019 -> 12:02:46 / 905 views

Digitalna garaža (The Digital Garage) je još jedan od projekata kompanije Google. Projekat je započet u Lidsu a zatim je nastavio da se širi i po drugim gradovima Engleske. Usledila je online varijanta svetskih razmera koja poseduje i srpsku verziju.

Kome je namenjena Digitalna garaža?

Google Digitalna garaža je po prvobitnoj zamisli namenjena vlasnicima malih biznisa sa ciljem da im predstavi predoči brojne mogućnosti za unapređenje poslovanja. Sa druge strane, izvrstan izbor lekcija koje pružaju sasvim praktičan uvid u sve oblasti internet oglašavanja i prisustva na internet mreži generalno, odličan su uvod u ovu oblast i za sve one koji žele da se edukuju. Tako ćete naučiti osnove Google analitike, optimizacije za pretraživače (SEO), kreiranja GoogleAds kampanja, Display oglašavanja, vođenja naloga na društvenim mrežama…

Nikakvo predznanje nije potrebno za Google digitalnu garažu i Digitalna garaža je u potpunosti besplatan servis.


Kako Digitalna garaža funkcioniše?

Za početak, ne treba vam ništa drugo osim računara i internet konekcije. Prijavite se putem mejla i upoznate se sa programom. Digitalna garaža se sastoji od 89 lekcija podeljenih u 23 modula. Možete izabrati šta vas najviše zanima i napraviti svoj plan učenja. Raspored gradiva biće prilagođen tom izboru.

Interfejs je u potpunosti preveden na srpski - kao i lekcije.

Lekcije su kratke i sastoje se od teorijskog dela i primera iz prakse. Gledate ih u vidu video snimaka koji traju između 3 i 6 minuta, uglavnom. Nakon svake lekcije treba da odgovorite na pitanje, i ne možete da ne prođete. tako da nakon svake greške imate mogućnost ponovnog odgovora. Dok ispravljate greške, takođe učite.

Nekoliko lekcija čini modul, a nakon svakog modula polažete jedan malo obimniji test, za koji vam opet neće trebati više od 5 minuta. Opet je dozvoljen neograničeni broj unosa odgovora dok tačno ne odgovorite na svako pitanje.

U zavisnosti od toga kakav je vaš lični plan učenja, dobićete i module koje treba da pređete. Nakon svakog modula dobijate bedž, a sa druge strane, može vam se i čitava priča toliko svideti da poželite da odradite svaki modul do kraja. Ukoliko to uradite, dobićete i sertifikaciju koju dodeljuju Google i IAB Europe.


Digitalna Garaža je dostupna na adresi: https://digitalnagaraza-rs.withgoogle.com/.

Marko Sinadinović

Stručnjak za digitalni marketing, gejmer, pijanista i kolekcionar stripova.

Ostavite vaš komentar

Back to top