• News

Akcija "Neka Niš diše"

by urednik / 06.11.2019 -> 12:02:10 / 755 views

U ponedeljak 4. novembra od 14 do 16 sati, volonteri kompanije Better Collective Niš zasadili su 27 sadnica raznog drveća na keju Gabrovačke reke na potezu Vizantijski bulevar - Romanijska ulica.

S obzirom na to da je Niš jedan od najzagađenijih gradova u Srbiji, Banker radio je odlučio da organizuje akciju koja bi pomogla pri sanaciji ovog problema i u saradnji sa JKP Mediana, pokrenuo inicijativu #NekaNišDiše.

Ova akcija okupila je skoro 30 zaposlenih u kompaniji Better Collective Niš, koji su zajedno sa radnicima JKP Mediana Niš sadili stabla.

“Smatramo da je jako važno da pomognemo ozelenjavanju okoline koliko je to u našoj moći, jer je Niš prošle godine bio najzagađeniji grad u Srbiji. Ljudi su već dovoljno doprineli zagađenju planete i vreme je da preduzmemo nešto po tom pitanju. Jedan od najboljih načina da sačuvamo planetu jeste da svako od nas u toku svog života posadi bar jedno drvo, to je naša misija danas, ali ćemo se potruditi da i ubuduće doprinosimo koliko možemo.”, kaže Jovana Cvetković iz Better Collective Niš.

Jovana dodaje da ovo nije prva akcija u cilju podizanja ekološke svesti i da su zaposleni kompanije veoma srećni što mogu da doprinesu gradu u kome žive.

“Mi smo ove godine pokrenuli društveno odgovornu kampanju #BetterNiš koja za cilj ima unapređenje zajednice i kojom želimo da damo doprinos gradu koji je nama pružio mnogo i u kome razvijamo svoje poslovanje i zapošljavamo više od 100 ljudi. U okviru ove kampanje u junu smo organizovali akciju ITrash challenge u kojoj smo prikupili kamion smeća u niškoj tvrđavi.”

Neka Niš diše naziv je akcije koju organizuju Banker radio i Javno komunalno preduzeće Mediana, u kojoj će društveno odgovorne kompanije iz Niša kupiti i posaditi više od 170 stabala i biljaka.

 

urednik

Ostavite vaš komentar

Back to top