• Tech

novi način da se informišete o korona virusu

Čet bot na srpskom

by Marko Sinadinović / 25.03.2020 -> 09:35:19 / 351 views

Preko Facebook Messenger-a možete da dobijete brze informacije o korona virusu, poput načina da se zaštitite i koga da kontaktirate ukoliko imate dodatna pitanja.

Za sve one koji žele da dobiju brze informacije o korona virusu, otvoren je novi kanal komunikacije. Na Facebook Messenger-u moguće je da pristupite čet botu i saznate kako da prepoznate simptome, kako da se zaštitite i koga da kontakirate, ali i koji su najčešći mitovi i zablude o virusu, kakvo je stanje u svetu i kako možete da pomognete donacijama.

Kreatori su napomenuli da platforma omogućava spajanje sa operaterima po potrebi, a može da bude dostupna i putem SMS-a ukoliko bi bilo zainteresovanih provajdera da omoguće besplatno funkcionisanje ovog kanala. Takođe, pozvali su sve zainteresovane da daju predloge šta bi od informacija moglo da se nađe u ovom čet botu.


Ovaj nezvanični kanal je još jedan u nizu načina na koji firme i organizacije u Srbiji daju svoj digitalni doprinos borbi protiv pandemije. U tom cilju je organizovan i portal Digitalna solidarnost na kome se nalaze sve informacije o besplatnim platformama za učenje, onlajn knjigama, muzici, filmovima, predstavama.

Marko Sinadinović

Stručnjak za digitalni marketing, gejmer, pijanista i kolekcionar stripova.

Ostavite vaš komentar

Back to top